Leo Burnett en Samsung pakken uit met de 2e editie van de ‘You Awards’

Maandag 15 februari 2016 — Jongeren (en iets minder jongeren) stoppen flink wat moeite in selfies, GIFs en andere manieren om te schitteren op sociale media. Volgens Leo Burnett en Samsung verdient dat meer dan alleen maar likes. Daarom organiseert de elektronicaproducent voor de tweede keer de Samsung Galaxy A You Awards. 

Voor deze tweede editie zette Leo Burnett Brussel alweer een uitgebreide, geïntegreerde campagne op poten, gebruikmakend van de vele mogelijkheden die sociale en digitale kanalen te bieden hebben en met een uitgekiende mix van klassieke en sociale media om de doelgroep perfect te bereiken.

Het hart van deze in Brussel bedachte en volledig uitgewerkte campagne is een dedicated website waarop de deelnemers zich kunnen inschrijven en hun creaties kunnen indienen. Met een tv-spot, radiospots, online video’s, Youtube-prerolls, Instagram video’s, online bannering en Facebook posts wordt geen enkele mogelijkheid onbenut gelaten om de jeugd te bereiken. Via een recruitment bot, retargeting video’s en emailing worden de laatste twijfelaars over de streep getrokken. Een partnership met MTV en Proximus zorgt voor nog wat extra leverage.

Een mooie extra dit jaar is de rol van Karen Kuppens, één van de winnaars van de vorige editie, die er niet alleen een nieuwe smartphone en een campagne aan overhield, maar ook ontdekt werd als fotomodel. Zij steunt deze tweede editie dan ook met volle overgave als ambassadrice en gezicht van de recruteringscampagne, door in de jury te zetelen en door haar succesverhaal uitgebreid te vertellen in reportages op MTV en in Flair. Ze wordt daarin bijgestaan door de Franstalige radio-celebrity Vinz Kanté.

Er zijn opnieuw zes nieuwe categorieën, waaruit een jury van zes experts telkens vijf finalisten kiest. Die finalisten moeten daarna zoveel mogelijk likes, hartjes of stemmen verzamelen om zo de felbegeerde ‘You Award’ te winnen. De winnaars worden opnieuw dubbel beloond met een gloednieuwe Samsung Galaxy A en eeuwige roem als het gezicht van de volgende campagne voor de Samsung Galaxy A.

Wie zijn kans wil wagen, kan zijn beste foto’s en video’s indienen op youawards.be. De jury, met dit jaar dus onder meer Vinz Kanté van Fun Radio en Karen Kuppens, winnares van de vorige You Awards, selecteert vijf finalisten in de volgende zes categorieën:

  1. Best selfie of the Year
  2. Best special Effects
  3. Best #style Pic
  4. Best ♥♥♥ Picture
  5. Best actor/actress in a GIF
  6. Best workout Pic

Daarna is het aan het publiek om te stemmen op hun favoriet en deze in de prijzen te stemmen.

Om kans te maken op een ‘You Award’, kunnen kandidaten tot en met 29 februari hun beste foto’s of video’s indienen op www.youawards.be

 

SAMSUNG INTERNATIONAL SPOT NL

Samsung You Awards Best Romantic NL

Samsung You Awards Best Selfie NL

Samsung You Awards GIF NL

Samsung You Awards Romantic NL

Samsung You Awards Selfie Battle NL

Samsung You Awards Stand Alone NL

Jeroen Vernelen Account Director at Leo Burnett Brussels