Leo Burnett en Samsung met Speed Deals

Zondag 2 oktober 2011 — Webgame streamt gsm waarop gratis deals getikt worden
Leo Burnett Brussels bedacht de Samsung Speed Deals: een online actie om de Samsung Ch@t 335 te promoten, een snelle gsm voor jongeren om te typen en te sharen. Een website streamde de gsm in kwestie. Vervolgens verscheen tot 6 keer per uur een paar handen in beeld die er telkens een andere gratis aanbieding op tikten. Snel klikken en winnen, kon enkel tijdens het typen van zo een aanbieding. Daarna was de deal onherroepelijk voorbij. De actie was maar 2 weken live en wist 50.000 deelnemers aan te trekken.

 

De Samsung Ch@t 335 is een bijzonder snel en gebruiksvriendelijk toestel. Ideaal voor jongeren die veel sms’en en sharen dankzij een full azerty-toetsenbord en de Samsung Social Hub. Hoe kun je daarover beter communiceren dan met een demonstratie? Leo Burnett Brussels bedacht daarom een spel waarbij je gratis prijzen kon winnen door een livestream van een gsm in de gaten te houden en als eerste op de knop te drukken als je zag dat er iets op werd getypt. 

Deelnemers registreerden zich met Facebook Connect en hadden vervolgens 6 kansen per uur om een leuke prijs te winnen. Elk uur gaf Samsung ook een Ch@t 335 gsm weg via de Speed Deals. Resultaat: 65.561 bezoeken, 46.438 unieke bezoekers die gemiddeld meer dan 4 minuten spendeerden, 30% kwam terug en meer dan 600 winnaars kregen een leuke prijs van Samsung.

Samsung Speed Deals