Leo Burnett en Jeep vinden meest afgelegen postbus België in Ardens woud

Zondag 26 juni 2011 — Avontuurlijke videomailing lanceert nieuwe Jeep Compass
Leo Burnett Brussels creëerde voor Jeep een direct mailing om de nieuwe Jeep Compass voor te stellen. Research in het netwerk van bpost leidde het bureau naar Tenneville, een klein Ardens dorpje aan de Ourthe. Daar ligt een enorm woud én de meest afgelegen postbus van België. Leo Burnett Brussels reed ernaartoe met de nieuwe Jeep Compass en filmde de hele rit inclusief het bussen van de mailing, samengevat in een digitale video. Bij ontvangst van de papieren mailing stuurt een link of een QR-code je automatisch naar die online film. Meteen een bewijs van het Jeep merk-dna en een opvallende uitnodiging voor de lancering van de nieuwe Jeep Compass op 18 en 19 juni.

Hoe kondig je aan dat er een nieuwe Jeep is? Door ‘m in zijn natuurlijke biotoop te plaatsen en hem te demonstreren in plaats van hem gewoon te beschrijven. Daarom besloot Leo Burnett Brussels om van iets banaals als het posten van een paar duizend enveloppen iets avontuurlijks te maken. Met een minidocumentaire over de rit naar de meest afgelegen postbus van België.
Tenneville is een oud Ardens dorpje aan de Ourthe. Er is één artisanaal chocoladefabriekje en verder vooral veel bomen. Heel veel bomen. Eén maal per jaar rijdt het wielerpeloton er voorbij tijdens Luik-Bastenaken-Luik. Meteen de enige noemenswaardige actie in het woud-dorp. In het bos staat echter een flink verweerd exemplaar van de officiële rode postbus van bpost. Voorzien van een laag mos en bitter weinig activiteit. Maar ideaal om een avontuurlijk verhaal mee te verzinnen voor Jeep. De nieuwe Compass mag dan wel een luxueuze 4x4 zijn die perfect thuis is in de stad, het blijft uiteraard een échte Jeep.