Leo Burnett en Fiat testen kreukbaarheid Belgische weermannen

Vrijdag 25 maart 2011 — Fiat Cabrio Days gelanceerd door radiocampagne met prank calls naar weermannen VTM en RTL

Leo Burnett Brussels bedacht een originele radiocampagne om de Fiat Cabrio Days aan te kondigen. Daarbij nam het bureau authentieke telefoontjes op naar Frank Duboccage, de weerman van VTM, en Stéphan van Bellinghen, de weerman van RTL. Daarin kregen beide heren het oneerbare voorstel om het weerbericht op VTM en RTL enigszins te “verbeteren”. Uiteraard niet geheel zonder compensatie voor de geleverde inspanning. In de radiocampagne is vast te stellen dat ‘s lands meteorologen volkomen onkreukbaar zijn. En het weer ook.

Een cabrio kopen in ons land getuigt van enig optimisme. Het is bovendien een feit dat er meer cabrio’s verkocht zouden worden in België als er gewoon wat meer zon zou zijn. Dus besloot Leo Burnett voor Fiat een en ander in die zin te regelen met een paar telefoontjes. Naar de juiste mensen.
Zoals Frank Duboccage bijvoorbeeld, de weerman van VTM die in 60 seconden verleid wordt met meer dan één interessant voorstel. Zijn Franstalige collega bij RTL, Stéphan van Bellinghen krijgt dezelfde behandeling. Ook hij is resoluut en niet van zijn stuk te brengen. Zelfs niet met het aanbod van een nieuwe Fiat 500 cabrio voor de deur. Het resultaat is een op zijn minst onderscheidende radiocampagne om de Fiat Cabrio Days aan te kondigen. Het cabriofestival van Fiat tussen 28 maart en 9 april met interessante condities op bijvoorbeeld de Fiat 500 cabrio.
Een krantenadvertentie toont Fiat van zijn meest oprechte en transparante kant. Met een headline als: ‘Als onze weercondities beter waren, zouden we u nooit zo’n goede condities op onze cabrio’s geven.’ Wat meteen bevestigt wat we natuurlijk allemaal al lang weten: België is géén typisch cabrioland. Maar net daarom kan Fiat hier een cabrio verkopen tegen scherpe voorwaarden (vraag en aanbod, zoals u weet).
Het weer mag dan niet altijd schitterend zijn, de prijs is dat wél.