Leo Burnett en Brussels Philharmonic lanceren ringtones met klassieke muziek

Dinsdag 18 september 2012 — Gratis beltonen promoten label Brussels Philharmonic Recordings
Leo Burnett Brussels ontwikkelde samen met Brussels Philharmonic beltonen met klassieke muziek om het eigen label van het klassiek orkest te promoten. Samen met het orkest werden 12 ringtones gecreëerd op basis van opnames uit het repertoire van Brussels Philharmonic. De ringtones zijn gratis te downloaden en te gebruiken via www.brusselsphilharmonic.be/ringtones. In eerste instantie worden 12 ringtones gelanceerd. Via de eigen site en iTunes.

 

Brussels Philharmonic wil klassieke muziek actief verspreiden onder een zo groot mogelijk publiek. Vandaag zijn er in België liefst 12 miljoen gsm’s waarmee dagelijks meer dan 40 miljoen mobiele gesprekken gevoerd worden. Dat zijn dus elke dag meer dan 40 miljoen kansen om klassieke muziek te laten weerklinken in plaats van een standaard beltoon.

Het voormalig radio-orkest wil dan ook via digitale en mobiele media klassieke muziek uitdragen. Een eigen label met digitale releases, een drukbezochte Facebookpagina, YouTube-succes en Soundcloud-opnames passen perfect in die filosofie. En gratis ringtones die meer mensen met meer klassieke muziek in aanraking brengen, zijn een logisch vervolg daarop.