Jongste autojournalist ter wereld test nieuwe Fiat Freemont

Dinsdag 21 juni 2011 — Twee achtjarigen in redactieteam grootste online automagazine van Vlaanderen.
Erwan Bouwmans en Elvis Los, twee Antwerpse jongens van acht (°2003) kregen de primeur om de nieuwe Fiat Freemont te testen en te recenseren. Eenmalig mochten ze deel uitmaken van de redactie van Autokanaal.be, de grootste professionele autosite in Vlaanderen (10.000 bezoekers/dag). De jongste autojournalisten ter wereld schreven zelf een artikel en maakten zelf foto’s van en over hun test van de nieuwe Fiat Freemont. De recensie werd vandaag gepubliceerd op de website van Autokanaal.be 
 

Hoe zouden kinderen een nieuwe auto beschrijven? Wat is het resultaat als je hén eerst de sleutels geeft en daarna pas het legertje traditionele autojournalisten? Als je als automerk zegt dat je een familiewagen verkoopt, moet je wagen ook de test kunnen doorstaan van dat deel van de familie dat doorgaans de achterbank bevolkt. Een recensie door kinderen dus. Met hùn visie en niet die van de doorwinterde autojournalist. En een primeur voor Autokanaal dat met Erwan en Elvis - allebei 8 jaar - de jongste autojournalisten ter wereld aan het woord laat.

Fiat Freemont is familiewagen voor de héle famile
De familievisie van de meeste automerken reikt meestal niet verder dan de chauffeurs- en passagierszetel en wat extra laadruimte. Fiat heeft met de Freemont echter ook de achterbank in de spotlights gezet met interessante features voor kinderen (geïntegreerde kinderzitjes, getinte ruiten, speelgoedlades, drankhouders) en praktische opties voor ouders (ondermeer bolle retrospiegel biedt overzicht over de hele kroost).

Grootste autosite van Vlaanderen
Autokanaal.be is een onderdeel van de Concentra mediagroep die ook Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen beheert. Met meer dan 10.000 bezoekers per dag is Autokanaal.be marktleider in Vlaanderen als belangrijkste autosite.