Brussels Philharmonic bij Leo Burnett Brussels

Dinsdag 28 februari 2012 — Flageyburen ondersteunen communicatie koor orkest
Leo Burnett Brussels werkt sinds begin februari voor Brussels Philharmonic, een van de belangrijkste symfonische orkesten van België en winnaar van de Oscar voor Best Original Score bij de film ‘The Artist’. Leo Burnett zal acties en campagnes ontwikkelen voor zowel Brussels Philharmonic als het Vlaams Radio Koor. De samenwerking ging meteen van start.

 

De opdracht van Leo Burnett Brussels bestaat erin het publiek van Brussels Philharmonic te verruimen en te verbreden met activerende campagnes die ook buiten de klassieke doelgroep kunnen werven. De aanwezigheid van het orkest als weekband in ‘De Laatste Show’ is een eerste voorbeeld van die strategie. Brussels Philharmonic staat al weken in de belangstelling dankzij de vele internationale prijzen die het orkest in de wacht sleept voor de filmmuziek van ‘The Artist’, de stomme film van regisseur Michel Hazanavicius. De Franse componist Ludivic Bource schreef de filmmuziek en Brussels Philharmonic was verantwoordelijk voor de uitvoering ervan.  Onlangs wonnen Bource en Brussels Philharmonic nog een Golden Globe Award voor de soundtrack van ‘The Artist’ maar het absolute hoogtepunt is het binnenhalen van de Oscar voor Best Original Score.

 

Over Brussels Philharmonic

Brussels Philharmonic werd opgericht in 1935 onder de vleugels van de openbare omroep (NIR). Het orkest concerteerde met grote dirigenten en solisten, en creëerde in de loop van haar bestaan nieuwe werken van wereldvermaarde componisten als Stravinsky, Messiaen en Francesconi. De werking van Brussels Philharmonic vertrekt vanuit verschillende reeksen in Brussel, zowel in Flagey, waar het repeteert in de akoestisch tot de wereldtop behorende Studio 4, als in BOZAR. Het orkest speelde in het verleden ook al de soundtrack in voor de film ‘The Aviator’ van Martin Scorsese.

Over het Vlaams Radio Koor

Het Vlaams Radio Koor werd in 1937 als professioneel kamerkoor opgericht door de toenmalige openbare omroep (NIR). Vandaag de dag is het koor een ensemble van uitzonderlijk hoog niveau, dat zowel in binnen- als in buitenland tot de top gerekend wordt. De 24 professionele zangers repeteren onder leiding van chef-dirigent Hervé Niquet in Studio 1 van het bekende Flageygebouw in Brussel, en concerteren in heel Vlaanderen en Europa.

Brussels Philharmonic en het Vlaams Radio Koor zijn beiden een instelling van de Vlaamse Gemeenschap.

Over Leo Burnett Brussels

Leo Burnett Brussels wordt sinds oktober 2008 geleid door Managing Director Barbara Vangheluwe. Het bureau telt vandaag een 40-tal medewerkers en is gevestigd in het Flageygebouw in Elsene. Begin 2012 werden Creative Directors Tom Loockx en Jorrit Hermans uitgeroepen tot Belgische Creatives of the Year tijdens de Merit Awards. Leo Burnett Brussels laat zich opmerken met lokaal relevante campagnes voor grote merken als P&G, Fiat, Jeep, Heinz, Ixina en Samsung.

Brussels Philharmonic bij de Laatste Show